In het magazine van NLSupervrouwen laat ik jullie mijn kijk op financiele onderwerpen zien. In het nummer Zilver is onder andere dit artikel opgenomen:

Uitgaven beheersen zonder contant geld te pinnen!

Zojuist las ik op Nu.nl dat mensen in Nederland nog steeds 53% van hun betalingen met contant geld doen. Op mijn vraag waarom niet gewoon met de pinpas betaald wordt, krijg ik als antwoord dat mensen op deze manier hun maandelijkse uitgaven willen beheersen. Ik heb dit zelf al jarenlang op een andere manier opgelost door een tweede zakelijke bankrekening op te nemen en daar maandelijks het bedrag op te storten, welke ik maximaal wil uitgeven. Uiteraard rekening houdend met vakantieperioden, waarin ik wat luxer wil leven. Dat bevalt mij uitstekend en op deze manier hoef ik geen contant geld op zak te hebben. Misschien zijn er nog andere manieren om de uitgaven te beheersen. Wie heeft er een goede tip!